Over Catch-22.nl

Carlo van Houtum (1971)

Carlo van Houtum

Catch-22.nl is het bureau van waaruit ik freelance werkzaamheden verricht. Ik ben een enthousiaste, gedreven allround senior manager met 20 jaar ervaring in diverse digitale omgevingen en disciplines.

Digitale Innovatie & Expertise

De rode draad in mijn loopbaan is digitale transformatie & innovatie. Midden jaren ’90 ben ik als professional begonnen bij Wolters Kluwer Nederland. Hier was ik verantwoordelijk voor de eerste digitale stappen van Automatisering Gids. Eerst nog op cd-rom en daarna natuurlijk de online aanwezigheid.

Sindsdien heeft digital mijn interesse en ik vind het geweldig om te zien wat er allemaal gebeurt in deze digitale wereld. Hoe business modellen zijn omgekeerd, wat de impact is van apps en hoe het leven makkelijker is gemaakt. Ik ben nieuwsgierig en wil begrijpen hoe dit alles werkt. Daarom vind ik het ook interessant om te weten wat de dynamiek is bij een e-commerce omgeving, hoe innovaties anno 2019 tot stand komen & transformeren en hoe een app gebouwd wordt.

Opgebouwde ervaring

Voordat ik als freelancer startte heb ik bij verschillende organisaties gewerkt, waaronder Sanoma, Sdu Uitgevers en Buurtlink. Ook hier stond digitaal altijd centraal. Ik ben verantwoordelijk geweest voor sites als Startpagina.nl, Overzicht.nl, Proefabonnementen.nl en Buurtlink. In die banen heb ik ruime ervaring opgedaan met:

  • het definiëren en bepalen van strategie;
  • executie van strategie & business development;
  • het geven van leiding aan teams;
  • het managen van projecten;
  • product management & -ontwikkeling;
  • het verantwoordelijk zijn voor financiële resultaten.

Digitale transformaties, platformen & e-commerce

Sinds eind 2012 ben ik werkzaam als freelancer. Ik heb een bepalende bijdrage geleverd aan diverse projecten bij Action, LeasePlan Digital, BAM, North Sails Apparel, SBS, Staples, Douwe Egberts Masterblenders 1753, ID&T en Kluwer.

In dergelijke rollen ben ik verantwoordelijk voor het definiëren en uitvoeren van strategische doelen, het doorvoeren van veranderingen, het managen en motiveren van multidisciplinaire teams en budget realisatie & -planning.

Ik ben op mijn best als liaison tussen business en technologie; ik kan business vertalen naar (digitale) technologieën & oplossingen en vice versa. Eén van mijn belangrijkste competenties is het daadwerkelijk realiseren van projectdoelen en het optimaliseren van processen, wat leidt tot besluitvorming en resultaat.

Ik ben een pragmatisch denker en heb een no-nonsense management stijl. Ik ben ervan overtuigd dat het geven van verantwoordelijkheden aan teamleden en het hebben van plezier in wat je doet tot de beste resultaten leidt.

En verder?!

Verder ben ik in het dagelijkse leven een trotse vader van twee dochters (Sam en Janne) en getrouwd met Barbèl. Koken is voor mij pure ontspanning en vind ik het heerlijk om op mijn vrije zaterdag tijd hieraan te besteden. Ook heb ik het racefietsen ontdekt en dat geeft me veel energie.

Heb ik je interesse gewekt? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

Carlo van Houtum